Το κρασί Alfega Ερυθρός προκύπτει από ένα δυναμικό τρίο, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, και Merlot. Το μίγμα αυτό έγινε εφικτό λόγω της κλιματικής ομοιότητας της Kοιλάδας Αταλάντης με αυτήν του Μπορντό. Σύνθετο, ελκυστικό αρωματικό σύνολο με τα δαμάσκηνα και τα μαύρα φραγκοστάφυλα να κυριαρχούν σε εκλεπτυσμένο φόντο βανίλιας. Συνδυάζεται με κόκκινα κρέατα ψητά ή μαγειρευτά, αρνί, γουρουνόπουλο, πάπια, ζυμαρικά με κόκκινο κρέας, μπιφτέκια στη σχάρα, ποικιλία αλλαντικών.