Κάθε Dom Pérignon είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης, φτιαγμένο μόνο από τα καλύτερα σταφύλια, και η εσοδεία του 2000 δεν αποτελεί εξαίρεση. Έχει μια φρέσκια, τραγανή μύτη με νότες λευκού πιπεριού και γαρδένιας. Το πλούσιο στόμα του χαρακτηρίζεται από αρώματα γλυκόριζας, αποξηραμένου τζίντζερ, αχλαδιού και μάνγκο, και ολοκληρώνεται με ένα απαλό, γοητευτικό τελείωμα, κυρίως αρωματικό, ελαφρώς καπνιστό και πολύ ελπιδοφόρο.
Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι από τις περιφέρειες Cote des Blancs και Montagne de Reims (αμπελώνες Grand Cru) της περιοχής Champagne και από τους χώρους αμπελώνων Premier Cru στο Hautvillers.
Η πρώτη ζύμωση και η μηλογαλακτική ζύμωση δεν γίνεται σε δρύινα βαρέλια, αλλά σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Επίσης, ο οίκος Dom Perignon χρησιμοποιεί τα δικά του στελέχη ζύμης για την πρώτη ζύμωση αλλά και για την δεύτερη που πραγματοποιείται στη φιάλη. Η σαμπάνια Dom Perignon είναι διάσημη για την παλαίωση της. Κατά κανόνα, παλαιώνει για τουλάχιστον επτά χρόνια πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.