Η βάση της είναι η μπλε αγαύη που συλλέγεται με το χέρι από τις πλαγιές και τα πεδινά του Jalisco. Έπειτα η αγαύη ψήνεται παραδοσιακά σε φούρνους και μετά ακολουθεί διπλή απόσταξη σε χάλκινες στήλες απόσταξης. Το απόσταγμα παλαιώνει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια που έχει παλαιώσει λευκό κρασί και όχι bourbon όπως γίνεται συνήθως. Μετά περνάει από στήλη άνθρακα ώστε να απομακρυνθούν όλα τα «περιττά» και να μείνει το κρυστάλλινο απόσταγμα (εξ ου και το cristalino). Τέλος πριν την εμφιάλωση το απόσταγμα ωριμάζει σε ελληνικούς αμφορείς ώστε να έρθει σε επαφή με όσο οξυγόνο χρειάζεται για να γίνει μεστό στρογγυλό.
H Tequila Komos Anejo Cristalino έχει διάφανο, κρυστάλλινο χρώμα και αρώματα καραμελωμένου ανανά, ξύσματος lime, λουλουδιών, καπνού, κέδρου και μπαχαρικών από το βαρέλι. Στο στόμα το αλκόολ είναι όμορφα ενταγμένο στο σύνολο. Έχει μέτριο σώμα και ελαιώδη υφή. Τα φρούτα στο στόμα έχουν γλύκα και μια βοτανική διάσταση σε ένα mineral φόντο.