Το Amaro Montenegro δημιουργήθηκε το 1885 με το όνομα Elisir Lungavita και σύντομα έλαβε αξιοσημείωτη αναγνώριση. Έντεκα χρόνια αργότερα σηματοδοτώντας το γάμο της πριγκίπισσας Έλενας του Montenegro με το πρίγκιπα Vittorio Emanuele III, Stanislao, αποφάσισε να αφιερώσει το ιστορικό του ελιξίριο στην βασιλική Υψηλοτάτη, αλλάζοντας το όνομα σε Amaro Montenegro. Με πικρό και ελαφρώς γλυκό χαρακτήρα, η πολυπλοκότητά του οφείλεται στη μυστική συνταγή των 40 βοτανικών στοιχείων που περιέχει, και η οποία μένει απαράλλαχτη από το 1885. Χάρη στο εξαιρετικό του γευστικό προφίλ, μπορεί κανείς να το απολαύσει σκέτο, με πάγο, με τόνικ ή σε κοκτέιλ.