Σε προηγούμενο άρθρο μιλήσαμε για τα κορυφαία trends στο χώρο του ποτού για το 2021, αλλά αφήσαμε εκτός μία από τις μεγαλύτερες τάσεις.
Αυτή δεν είναι άλλη από τη στροφή στα τοπικά προϊόντα και πιο συγκεκριμένα στα ελληνικά ποτά. Τώρα που το αναφέρουμε, μήπως είναι μια συνήθεια που έχετε αποκτήσει και εσείς οι ίδιοι; Όπως και να έχει, η ομάδα μας δημιούργησε αυτό το άρθρο για να αναδείξει ανάμεσα σε 3 διαφορετικές κατηγορίες, τα ελληνικά προϊόντα που ξεχωρίζουν.
Στην κατηγορία της μπύρας… Η Νύμφη
Η “Θεσσαλονικιά” με την ιδιαίτερη γεύση δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Εμπνεύστηκε και παράγεται στην Θεσσαλονίκη όπως υποψιαστήκατε, αλλά τι είναι αυτό που την κάνει τόσο μοναδική; Θα μπορούσε να είναι ο συνδυασμός των πέντε λυκίσκων που χρησιμοποιούνται και της δίνουν μια τόσο πλούσια γεύση και συναρπαστικά αρώματα. Ίσως βέβαια μας αρέσει και η ιστορία με την οποία οι δημιουργοί της την έχουν συνδέσει και πιο συγκεκριμένα με το μύθο της γοργόνας.
Όλα ξεκίνησαν όταν η ετεροθαλής αδερφή του Μέγα Αλέξανδρου, η Θεσσαλονίκη, μεταμορφώθηκε σε γοργόνα αφού πέταξε το “αθάνατο νερό”, το οποίο ο αδερφός της είχε φέρει ώστε να της χαρίσει την αθανασία. Έκτοτε, εκείνη ρωτάει τους ναυτικούς που συναντάει στη θάλασσα για την τύχη τους αδερφού της.
Αν λοιπόν ψάχνετε να δοκιμάσετε μια μπύρα αλλιώτικη, η Νύμφη πρέπει να είναι η επόμενη επιλογή σας!
Στην κατηγορία του ούζου…το Ούζο Βαρβαγιάννη
Μετά από 156 χρόνια παρουσίας, η 5η και η 6η γενιά Βαρβαγιάννη συνεχίζουν να παράγουν ούζο ανώτερης ποιότητας. Εφαρμόζοντας τις βασικές αρχές που ο ιδρυτής της, Ευστάθιος Βαρβαγιάννης, έφερε από την Οδησσό της Ρωσίας όταν έφτασε στη Λέσβο το 1860, αποτελεί μια από τις πιο αξιόλογες προτάσεις της κατηγορίας.
Είτε λοιπόν είστε από αυτούς που το προτιμούν στην μοντέρνα του εκδοχή, να χρησιμοποιείται στην παρασκευή κοκτέιλ, είτε προτιμάτε να το απολαμβάνετε με τον παραδοσιακό τρόπο, πλάι στη θάλασσα με μεζέδες, ένα είναι σίγουρο. Το ούζο αποτελεί σταθερή αξία και αυτό της ποτοποιίας Βαρβαγιάννη, ένα παραπάνω.
Με την συνταγή να παραμένει ίδια όλα αυτά τα χρόνια, μπορείτε να βρείτε τις 2 επιλογές, το μπλε στους 46 βαθμούς και το πράσινο στους 42.
Στην κατηγορία του τζιν…το Grace
Για τους περισσότερους, το τζιν αποτελεί ένα βρετανικό απόσταγμα. Ωστόσο, το Grace έρχεται να αλλάξει αυτή την πεποίθηση.
Για όσους δεν το γνώριζαν, είναι ένα τζιν που παράγεται στην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην Χαλκίδα. Μετά από μήνες πειραματισμών με διάφορα συστατικά, οι δημιουργοί του κατέληξαν να παράγουν ένα απόσταγμα το οποίο έχει μέσα του όλα τα αρώματα και τις γεύσεις της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, τα πέντε ελληνικά στοιχεία που το διαφοροποιούν είναι ο κρίταμος, ο σχίνος, η μυρτιά, τα άνθη πορτοκαλιάς και οι φλούδες εσπεριδοειδών.
Θέλετε να προχωρήσετε σε παραγγελία; Η ομάδα μας μπορεί να καταγράψει το αίτημά σας και να παραγγείλει είδη ακόμα και αν δεν είναι διαθέσιμα στο e-shop μας, ώστε να σας αποσταλούν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ.
Με την αγορά της ποτοποιίας στην Ελλάδα να δημιουργεί συνεχώς νέα και καινοτόμα προϊόντα, είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρον αυτό που μας επιφυλάσσει το αύριο.
Είδατε κάτι που σας ενδιαφέρει; Εγγραφείτε σαν χρήστης B2B εδώ ώστε να επωφεληθείτε από τις προσφορές μας!