Tequila KOMOS – Η tequila αλλιώς…
Η Tequila Komos παρουσιάζει μια σειρά που αναδιαμορφώνει την κατηγορία της υπερπολυτελής τεκίλας!
Ανακαλύψτε τις 3 αυτές μοναδικές επιλογές: Reposado Rosa, Añejo Cristalino, Añejo Reserva.
Αξίζει να αναφερθεί πως το περιοδικό Tasting Panel αξιολόγησε τη Komos ως την υψηλότερη βαθμολογημένη ποικιλία τεκίλας που υπάρχει, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης βαθμολογίας 100 πόντων στα χρονικά. Ξεχωρίζει γιατί συλλέγεται με το χέρι και παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Añejo Cristalino
Η βάση της είναι η μπλε αγαύη που συλλέγεται με το χέρι από τις πλαγιές και τα πεδινά του Jalisco. Έπειτα η αγαύη ψήνεται παραδοσιακά σε φούρνους και μετά ακολουθεί διπλή απόσταξη σε χάλκινες στήλες απόσταξης. Το απόσταγμα παλαιώνει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια που έχει παλαιώσει λευκό κρασί και όχι bourbon όπως γίνεται συνήθως. Μετά περνάει από στήλη άνθρακα ώστε να απομακρυνθούν όλα τα «περιττά» και να μείνει το κρυστάλλινο απόσταγμα (εξ ου και το cristalino). Τέλος πριν την εμφιάλωση το απόσταγμα ωριμάζει σε ελληνικούς αμφορείς ώστε να έρθει σε επαφή με όσο οξυγόνο χρειάζεται για να γίνει μεστό στρογγυλό.
H Tequila Komos Anejo Cristalino έχει διάφανο, κρυστάλλινο χρώμα και αρώματα καραμελωμένου ανανά, ξύσματος lime, λουλουδιών, καπνού, κέδρου και μπαχαρικών από το βαρέλι. Στο στόμα το αλκόολ είναι όμορφα ενταγμένο στο σύνολο. Έχει μέτριο σώμα και ελαιώδη υφή. Τα φρούτα στο στόμα έχουν γλύκα και μια βοτανική διάσταση σε ένα mineral φόντο.
Reposado Rosa
H Reposado Rosa στην εμβληματική ροζ γυαλωμένη πορσελάνινη φιάλη της, δημιουργείται από την βάση της blanco που αφήνεται για 65 ημέρες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια κόκκινου κρασιού. Εκεί παλαιώνει, μαλακώνει, αναπτύσσει πολυπλοκότητα και φινέτσα αλλά και αποκτά ένα πλούσιο, μοναδικό ροζέ χρώμα -κληρονομιά του κόκκινου κρασιού που φιλοξενήθηκε στο βαρέλι κι άφησε τις χρωστικές του μνήμες στο ξύλο. Το αποτέλεσμα οπτικά θυμίζει έντονα ροζέ της Προβηγκίας. Μην αυταπατάστε όμως. Πρόκειται για μια tequila που δε μοιάζει με καμία άλλη. Το απαλό ροζέ χρώμα της κρύβει μια «κυρία» με δυνατή και εκλεπτυσμένη προσωπικότητα. Μούρα, δαμάσκηνα και μαύρα κεράσια αναδύονται από το ποτήρι ενώ στο στόμα είναι μαλακή, στρογγυλή με πλούσια υφή και άρωμα φρέσκιας αγαύης που συνδυάζονται με βανίλια, καραμέλα βουτύρου και νύξεις μαύρης σοκολάτας. Το τελείωμα είναι απολαυστικά μακρύ, πλούσιο και πολύ απαλό σε νότες φράουλας με σοκολάτα.
H Komos Reposado Rosa έχει μια εκπληκτική μύτη ζαχαρωμένου ανανά που περιβάλλεται από μια ζωηρή «αύρα» αγαύης και ξύσμα λάιμ. Το στόμα είναι πλούσιο, με λουλουδάτες και ντελικάτες νότες φρούτων από το χρόνο παραμονής του στη γαλλική δρυ. Το τελείωμα είναι ορυκτό και ξηρό, με μια λεπτή γλυκύτητα.
Añejo Reserva
Το Añejo Reserva παλαιώνεται για τουλάχιστον 12 μήνες σε συνδυασμό γαλλικών δρύινων βαρελιών κρασιού, βαρελιών bourbon και βαρελιών sherry. Συνδυάζουμε επιδέξια αυτά τα τεκίλες για να δημιουργήσουμε μια πολυτελή, στρογγυλή και μοναδική έκφραση που αναδεικνύει τις πλούσιες γευστικές νότες σοκολάτας και φρούτων που προσδίδουν οι βαρέλια sherry.
Παράγεται στο Μεξικό χρησιμοποιώντας τέλεια ώριμη 100% μπλε Weber αγαύη, που συλλέγεται χειροποίητα από τα διακριτά τερουάρ τόσο των υψηλών όσο και των χαμηλών περιοχών της κοιλάδας του Χαλίσκο. Οι πινιές ψήνονται σε παραδοσιακούς πέτρινους φούρνους, και η αγουάμιελ ζυμώνεται φυσικά και υποβάλλεται σε διπλή απόσταξη σε χαλκού ποτήρια. Μετά από έναν χρόνο παλαίωσης και προσεκτικό μίξινγκ, το υγρό παίρνει τις πλούσιες γευστικές νότες σοκολάτας και φρούτων από τα βαρέλια sherry. Η τελική πινελιά είναι η απαλή αερατοποίηση: η οινοποιός τεχνική του κυλίσματος του υγρού για να λάβει οξυγόνο και να κάνει την αίσθηση στο στόμα πιο μαλακή και λεία.
Βρείτε τις παραπάνω προτάσεις μας στο eshop μας, είτε στην κάβα μας.