Αποστάγματα της Ελλάδας: Η ψυχή κάθε τόπου σε ένα ποτήρι
Η Ελλάδα δεν φημίζεται μόνο για τα κρασιά της, αλλά και για τα αποστάγματα που αποτυπώνουν τον χαρακτήρα κάθε περιοχής.
Από το ορεινό τσίπουρο Σουφλίου μέχρι τη μαστίχα της Χίου, κάθε σταγόνα κρύβει ιστορία, παράδοση και γεύση τόπου.
Ακολουθεί ένας γευστικός χάρτης των ελληνικών αποσταγμάτων – ένα ανά περιοχή, μαζί με μια προτεινόμενη ετικέτα για να το γνωρίσετε.
Λέσβος – Ούζο Πλωμαρίου
Το ούζο αντιπροσωπεύει την καρδιά της ελληνικής απόσταξης. Με γλυκάνισο, μάραθο και μυστικά βοτάνων, είναι το απόσταγμα της παρέας.
Πρόταση: Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.
Κρήτη – Τσικουδιά
Το ποτό που είναι όλοι περήφανοι να το κερνούν και να το πίνουν.
Χίος – Μαστίχα Χίου Π.Ο.Π.
Απόσταγμα-κόσμημα του Αιγαίου. Φτιαγμένη από φυσική μαστίχα, έχει γλυκό άρωμα και μεταξένια υφή.
Πρόταση: Skinos Mastiha Spirit
Θράκη – Τσίπουρο Σουφλίου
Παραδοσιακή απόσταξη από τις τοπικές ποικιλίες Καρναχαλά, Μπογιαλαμάς και Κερατσούδα με έντονο σώμα και μακρά επίγευση.
Πρόταση: Τσίπουρο Μπέλλας διπλής απόσταξης
🥃 Συμπέρασμα
Από το ορεινό τσίπουρο της Ηπείρου μέχρι τη μαστίχα της Χίου και το κουμ κουάτ της Κέρκυρας, κάθε απόσταγμα είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις και τις παραδόσεις της Ελλάδας.
Μια χώρα όπου η απόσταξη είναι τέχνη, παράδοση και τρόπος ζωής.
Στο Cava365.gr θα βρεις όλες τις επιλογές για να ταξιδέψουν τον ουρανίσκο σου σε κάθε μεριά της Ελλάδος.





